Kan smaksatt bubbelvatten göra dej fet?

Samtliga har hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Folk kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska funka adekvat, men de mesta människor tycker möjligheten att dra i sig bägare eller glas efter att bägare med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder vari vatten ej är någon bristvara som i Sverige.

Många människor vänder sej till mer spännande drycker, som kolsyrat mineralvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till och med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet samt viktökning är helt enkelt falskt, så man man vara helt behärskad samt fortgå inmundiga smaksatt karboniserat bubbelvatten.


Kolsyra själv och smaksätt.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten eller läsk, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Dessutom kan kolsyragasen agera totalt tvärtom att man känner dig mätt och belåten fortare och detta skulle minsann kunna bidra till dina ansträngningar att viktnedgången.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men medan kolsyrat mineralvatten i sej är helt ofarligt samt möjligen bra för din hälsa, dricker de mesta människor inte det i sin rena form.

Vanlig dricka innehar en avsevärd och avskyvärd antal socker samt kalorier.

Också lightläsk, med noll kalorier per dos består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det är ett litet antal smaksatta drycker som är lite bättre, man behöver helt lätt själv kontrollera dryckens natriumhalt och typ av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart alternativ till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka verklig samt rätt så bastant viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan agera missvisande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice har lika mycket socker som läsk.

Man uppskattar att en ask Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice består av “goda” vitaminer samt mineraler som saknas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, eller en butelj Mer, får man i sig motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma innefattar för ett bägare Oboy, innehållande av mjölk samt 4 teskedar chokladpulver.

Också i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck av märket Red Bull ger dej inte bara vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu önskar inmundiga kolsyrat mineralvatten för att njuta av dess roliga, brusande konsistens kan det vara en klart hälsosam bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som ej orsakar någon viktökning.