Med lakritspulver så kan du skapa ditt eget lakritsgodis hemma

Man behöver enbart börja prata om lakrits för att det abrupt ska smaka en aning salt omkring läpparna. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som även kallas för salmiak.

Använda lakritspulver därför att producera eget lakritsgodis

Det är klart att du kan tillverka ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är ej så besvärligt som man kan förmoda. Man kan rentav få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt verktyg. I själva verket så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

baka

Det finns ytterligare efterrätter samt godis som man kan göra med den här smaken. Har man bara lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Om du ej vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Ifall du inte har så mycket fantasi och helt enkelt ej förstår hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till enorm hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundvis så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Underhållande att frångå traditionella recept och våga satsa på något utstickande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta hela tiden men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var ej rädd att pröva, salt och sött går även bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen. lakritsgodis

En ingrediens som man icke behöver frukta att nyttja

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken endast därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot påhälsning från utlandet så kan hända man ska vara en aning eftertänksam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.