Nu kan du enkelt göra din egen lakrits

Laktits är det massor som tycker om och lätt blir sugna på. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på syntetisk väg och som likaså kallas för salmiak.

lakritspulver

Använda lakritspulver för att producera eget lakritsgodis

Det är klart att du kan tillverka ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så svårt som man kan förmoda. Man kan faktiskt få fram lakritspengar samt övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt redskap. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter och godis som man kan producera med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du icke vill göra egna lakrits recept så kan du upptäcka dem online

Ifall du inte har så mycket fantasi och helt enkelt icke begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundtals så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Roligt att frångå traditionella recept och våga satsa på något utstickande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att utveckla inom nischen lakritsgodis. Med lite lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka hitta nya kombinationer. Var inte rädd att prova, salt och sött går även bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man ej behöver vara rädd för att nyttja

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att tycka om smaken bara därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot visit från utlandet så möjligtvis man ska vara en aning försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.