Passa på att skydda miljön och fixa ditt eget snus tillsammans med glycerin

Det är knappast bara smak och lukt på snuset du gör personligen som är avgörande om det blir ett bra snus, det är några ingredienser till. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

glycerin

Finns det någon skillnad mer än namnen på glycerin samt glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Vi lovar, det är samma produkt. Namnet glycerin är numera ersatt av Glycerol.

Glycerinet kan beskrivas som en tung vätska som är trögflytande, har en söt smak samt en kokpunkt som är mycket hög. Man tillsätter glycerin till vin för att öka dess fyllighet.

glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol går att blanda upp med vatten och alkohol men blandar sig inte med olja. glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Glycerol har en svag sötma och ger fyllighet till många viner. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Det är säkert att fixa snus med glycerinet då man beslutar sig för rätt

Det är faktiskt inte så ovanligt att finna glycerolen i produkter som man använder för hygien. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Här ska man inte chansa. Visst kan du experimentera på egen hand om snustillverkning, men ett välbeprövat och bra recept är en mycket bra hjälp på vägen.

Allt finns att köpa billigast samt smidigast på nätet idag, så även glycerol.

Tradera och Prisad är två ställen du hittar glycerin på. Kanontips. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Allt-fraktfritt har förpackningar upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainers.

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.