Sprid hälsa under förkylningstider med eteriska oljor som doftar fantastiskt

Väldoft påverkar oss människor positivt medan unken rutten lukt gör oss negativt påverkade, så det är inte fel att påstå att dofter påverkar vår allmäna hälsa. Att eteriska oljor skapar en bra miljö vet vi redan, men att de också har en desinficerande effekt kan vara nytt för många. Eteriska oljor hämtar sin doft från den växt de extraheras från.

eterisk

Oljorna finns lagrade som i små fack i blommor, frön, löv och till och med rötter. När det gäller dofter används oljorna oftast som de är och även i den massage som kallas aromterapi som en mycket aktiv del. Man kan även använda dessa oljor i matlagning då man gör godis.

När folk i din omgivning börjar visa tecken på snuva eller förkylning, då är det dags att bunkra upp lite eteriska oljor.

När din näsa är täppt önskar du att du haft lite väldoftande oljor till hands. Beroende på ditt humör och väderlek kan du välja en specifik eterisk olja för att ge ditt hem en väldoftande och välkomnande atmosfär. Alla oljor har olika dofter som du kan välja efter årstid, humör och väderlek men olika dofter kan uppfattas helt olika av olika människor.

En eterisk olja som avger en doft av pepparkakor kanske kan verka uppiggande på någon som just drabbats av en svårare förkylning.

Eukalyptus olja är inte bara bra att ha till hands att sniffa på i förkylningstider också utmärkt att använda tillsammans med levande ljus. Man kan ju faktiskt blanda eteriska oljor i vatten i en blomspruta och då och då ge rummet en dusch för att få de goda egenskaperna av doften och för att på så vis må bättre. Förutom eukalyptus kan det vara en bra idé att ha mint, citron och pepparmint hemma.

Vill du lära dig mer om aromterapi med eterisk olja?

Du kan själv utnyttja hur olika eteriska oljor kan användas i hemmet av dig själv för att ge dig en välbehövlig aromterapi. Vill du ge eller ha en äkta ekolisk behandling är det enda du behöver en bra olja som bas och den eteriska olja du föredrar. Läs mer här. Prova att massera med doftoljan för att minska muskelsmärtor och även huvudvärk.

Du bör känna till att olika eteriska oljor kan ha olika effekt , så du bör kolla detta före du börjar massage. Ett gott råd är att ladda upp hemma med viktiga dofter som lavendel, rosmarin, jasmin och pepparmint som man nästan alltid har ett behov av. Naturligtvis kan du blanda olika dofter, men ta det lite försiktigt i början.

Både pepparmyntsolja och jasmin är poppis till massage och att ha i badvattnet. Tänk bara på att inte använda oljan outspädd på huden då detta kan vara att ta en risk. Om man doserar på rätt sätt så ska de eteriska oljorna inte vara farliga på något vis.

Du kan handla doftolja på lite olika sätt.

Provsniffa en doft du inte är säker på. Lavendel, rosmarin och jasmin, deras eteriska oljorS dofter är så kända att de inte behöver provdoftas. En webshop på nätet har säkert de bästa priserna.