Jag börjar med Stevia sötmedel för att så mycket människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av detta är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan köpa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill avstyra strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett ypperligt alternativ för den som inte vill kapitulera sötsaker men beredvilligt undviker samtliga de dåliga påföljderna som strösocker för med sig. Att vilja hålla sej ifrån kolhydrater är vanligt och dyker upp ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en sjukdom som egentligen består av många olika varianter, men främst av två annorlunda typer som enkelt egentligen heter art 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej handlingskraft med vettig distribution och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man går oxå snabbt ner i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett livshotande läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta inta godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så bara jätte lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå ned i vikt, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör strösocker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte bara strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt verkningsfull, men det gäller att man får i sig nog med fett och protein för att idas med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå ner i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får absolut högst erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse förtära fritt av proteiner och fett för att dämpa aptit samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allt som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och fläsk, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till morgonmål när man vill gå minska i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.