Bikarbonat är ett måste hemma I skafferiet

Det finns vissa saker som man icke vill vara utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Faktum är att bikarbonatet även kan vara bra att ha i badrumsskåpet då det inte enbart är hälsosamt för kroppen utan likaså bra för städning.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas även för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Ej att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta om du handlar på allt-fraktfrittse, där finns bägge sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses ej upp så lätt i vatten. Man använder sig av bikarbonatet på så massor annorlunda sätt men här ska vi se lite närmre på det där med välbefinnande för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. Det måste den ha för att smälta mat samt döda bakterier och parasiter. För att motarbeta det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Utför det här före du äter och ej efter så att du inte stör matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns ytterligare huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som anser att man kan hålla sig frisk längre ifall man enbart ser till att få i sig detta ämnet med jämna gap.

Det måste vara fräscht i huset för att man ska må bra

Lite smuts blir man måhända starkare av men om det är så att det inte är rent i kök samt i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Smeta på handfat i badrum och kök eller på prylar som har fått fettfläckar för att snabbt få fräscht. Detta är sannerligen en effektiv procedur som är skonsam för dig och för miljön. Ifall man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till åtskilliga månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat samt bakpulver är samma sak?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver och bikarbonat är samma sak. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Detta är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. bikarbonat. Ifall det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Detta kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. När receptet saknar ingrediens som är syrlig så är det bättre att bruka bakpulver för bättre effekt vid jäsning.