Det kroppsegna ämnet glukosamin

För rörligheten av kroppens leder och brosk krävs produktion av glukosamin som i sin tur bidrar till produktion av hyaluronsyra som underlättar smörjningen. Den höga viskositeten hos hyaluronsyran har en dämpande verkning och skyddar ledbrosk mot artrosskador. Hård träning och stigande ålder kan dock medföra att broskcellerna inte producerar hyaluronsyran som de bör. Således kan det vara idé att ta ett tillskott i form av glukosamin för att förhindra nötning på leder och brosk.

Det är en enorm fördel att glukosaminsulfat är ett kroppseget ämne och som inte påverkar andra former av medicinering. Det genererar heller inga biverkningar.

Patienter med lindrig grad av knäartros kan erfara symtomlindring av kur med glukosaminsulfat. Också personer med ledproblem av typen osteoartros har blivit helt fria eller åtminstone upplevt minskade besvär vid användning av glukosamin.

Glukosamin är helt enkelt en del av ledväskans smörjämnen. Flera undersökningar har visat att ytterligare tillförsel av glukosamin tas upp av kroppen och kompletterar den kroppsegna produktionen. När glukosamin har jämförts med antiinflammatoriska preparat som ibuprofen och naproxen har glukosamin bidragit till bättre lindring av ledbesvär efter några veckors bruk. De antiinflammatoriska preparaten kan dessutom medföra biverkningar.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

I så kallade dubbelblindtester då effekten av glukosamin har testat i förhållande till placebopreparat så har glukosamin visat på tydlig lindrande verkan vad gäller värk, flexibilitet och svullnad i leder som har skadat ledbrosk.

Vid ökat intag av glukosamin så tycks också produktionen av ledvätska samt ledbroskämnen stiga. För att få veta fakta angående detta Klicka Här
I bästa fall medför det att ett skadat ledbrosk kan bli fullt återställt.