kreatin kosttillskott – för snabba muskler

Det finns som bekant en uppsjö av kosttillskott för den som önskar bygga muskler. Men man kan ju undra hur effektiva dessa tillskott I själva verket är. Enbart därför att en vältränad kille förklarar i en video på Youtube att ett visst preparat gör susen så kan man ju icke tro på det.

Men med kreatin så kan man faktiskt det för detta är ett ämne som har testats vid flera tillfällen och som onekligen är ett preparat som gör skillnad.

kreatin

Kreatin är ett prestationshöjande medel för dig som tränar intensivt

Något som är gott för den som vill bruka sig av kreatin som prestationshöjande medel är att det numera finns så mycket forskning som stödjer detta. Kreatinet är dock ingen nyhet och det har länge varit känt att det finns en fördel för atleter med att äta stora mängder kött inför utmaningar. Kött och fisk är naturliga källor men kreatinet som du köper på burk är framtaget på syntetisk väg.

Under den period som du tar kreatinpreparat så kommer din muskelmassa att accelerera snabbare vilket beror en hel del på att du får ut så mycket mer av träning. Musklerna suger upp kreatinet på ett fabulöst sätt och du ser snabbt skillnad.

I och med att du orkar mer så kan du under styrketräning – samt i alla sporter med upprepad högintensiv påfrestning – genomföra flera repetitioner och därmed snabbare bygga muskler. Kreatin är ofarligt och möjligen det enda icke-dopingpreparat som minsann fungerar.

Det är betydelsefullt att koppla ihop kreatinet med andra tillskott

Något som kan vara bra att tänka på är att man kan behöva en kombination av skilda ämnen som exempelvis aminosyror för att få en riktigt god följd av kreatin monohydrat. Precis vad du ska blanda och använda dig av beror en hel del på den typ av träning du utför och om du till exempel står inför en specifik prestation som ett maratonlopp eller någon form av tävling.

Även om det är lätt att själv beställa kosttillskott som är till för bättre träningsresultat så skadar det aldrig att betrakta vad proffsen anser och rekommenderar. Har man en personlig tränare så ska man ta upp den här biten för att erhålla tips som är personliga och väl anpassade till den egna träningen.

Kreatin monohydrat

Det ska vara kreatin monohydrat och det skall vara livsmedelskvalitet. En vettig återförslutbar förpackning. Det är allt – köp det billigaste. Dyrare är icke bättre. Allt-fraktfritt.se brukar vara billigast och har en bra förpackning som är alldeles tät när den är stängd.

5 gram per dag – mer är inte bättre. Därjämte är det billigt, ofarligt och inget dopingpreparat. Klicka Nu för ytterligare info. Kreatin är förmodligen det enda prestationshöjande som minsann funkar av tillåtna (läs ofarliga) preparat.

Kan man ej bara äta kött samt fisk för att bygga muskler?

Det är klart att man kan bygga muskler snabbare genom att äta fisk samt kött men då ska man tänka på att det kan komma att behövas en hel del kött för att få den mängd som man verkligen behöver.

Det är inte så smidigt att gå omkring med färdiga biffar i träningsväskan. Då är det bra mycket enklare att helt enkelt ha pulver som man kan röra om i en flaska och dricka före och efter träning.

Det här är också en anledning till att så många som tränar seriöst väljer att använda kosttillskott såsom kreatin, MSM, omega 3 och protein för att snabbare komma i rätt form. Detta är något som passar både män samt kvinnor och som då man använder sig av tillskotten på rätt sätt är nyttigt för kroppen.

Är man över 40 går kroppens egen framställning av ledsmörjvätska ner och man sliter hårt på lederna. Tränar man bör man lägga till med 1,5 gram glukosamin dag så har man normal smörjning. Lederna slits också med åldern ca 1/10 mm per år. Tar man MSM-pulver saktar man ned denna nedslitning och för en mängd bonusfördelar samtidigt.

Glukosamin och MSM är inte kreatin och ej prestationshöjande men en stor hjälp till alla som tränar och är över 40 år – och det är många.