Natriumbensoat kan användas som konserveringsmedel I maten

Tänker du på hur du kan konservera din mat? I varje fall ifall man vill att sylten ska hålla lite längre. Man kan natriumbensoat införskaffa i vanliga butiker samt online och detta konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är de facto det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du knappast får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om just samma ämne som det som finns i naturen.

natriumbensoat

Anledningen till att man kom fram till hur gott detta ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det endast naturligt att börja använda sig av det för skilda typer av matprodukter som behöver bestå lite längre.

Är natriumbensoat en pålitlig produkt för matlagning?

Det är angeläget att köpa en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat ska funka tvingas produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt hela tiden för de består av naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Viktigt med bra hygien samt bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Det här är vanligare än vad man tror och alla som använder disktrasa och skärbräda ska veta att det här är produkter som kan ha mer bakterier och hälsovådliga ämnen än en normal toalett har.

När du vill använda dig av natriumbensoat för att bevara sylt så är det också betydelsefullt att du använder dig av en bra produkt som icke har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa inte på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att också vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat och hur ditt kök ser ut. Det är antagligen mycket viktigare att du gör rent trasan på rätt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt och saft. Klicklänk till mer natriumbensoat information.

Du behöver således ej bekymra dig och tänka på vilka andra produkter som du kan använda dig av som konserveringsmedel för natriumbensoatet är säkert då man använder det på rätt sätt i ett rent kök.