Silikonslang används allmänt i sammanhang där man behöver en transparent samt flexibel slang

Exempelvis inom läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt använd.

Silikonslangen tillverkas genom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i lämplig storlek.

Man får därför en slang som är så smakligt som immun mot påverkan av kemikalier. Igenom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet samt även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och oxygen.

Till dessa binds alltemellanåt olika art av organiska rester, det vill säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med hjälp av vatten och är relativt tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är fluffig samt formbar innan den innehar härdat. Materialet används bland annat för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är framförallt framtagen för att transportera luft eller fluid. Slangen har flertalet depå armering för att fixa höga arbetstryck. Utmärkt att begagna i exempelvis en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna art av slang kan ha många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med armering av polyester alternativt Nomex.

För användning inom pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av föda. SH har genomgått omfattande fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 och 3A standard. Kanontips.

Slangtypen tillverkas också i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.