Silikonslangar är ett användbart slangmaterial som innehar fler annorlunda användningsområden

Silikonslangar

Att det blivit så populärt beror på dess unika egenskaper. Det är lätt att anpassa, stark samt tåligt. Det leder exempelvis inte elektricitet och tål både kyla samt glöd. Silikon är även möjligt att framställa i flera olika former, det kan utgöra gel, olja, fett alternativt som härdat.

Det är många branscher som fynd dess egenskaper och idag används det både i skönhetsindustrin som bröstimplantat samt inom bilindustrin. Silikonslangar vinner mark emot de mer traditionella varianterna eftersom de innehar så många fördelar, några av dem är:

Eget silikonslangbygge

Det finns många som älskar att tillbringa timmar i garaget och mecka. Både med hjälp av gamla miljöförstörare men även att anlägga egna farkost. Dessa har upptäckt silikonslangarna eftersom de är så lätta att jobba med hjälp av. Du kan insätta dem i stort sett var som helst utan att ta hänsyn till temperatur eftersom silikonslangar tål både hetta och kyla.

Att silikonet är så smidigt att böja innebär att det går att rotera slangen samt fästa den på avvikande sätt utan att det påverkar prestandan på fordonet, så länge det inte är en böj som inte låter någon vätska flöda genom alls. Den klara även av åtskilliga annorlunda ämnen i frånvaro av att det fräter på slangen. Slikonslangar

Silikon är Snyggare

Silikonslangar finns i majoriteten av färger och är på grund av detta riktigt snygga att lämnas synliga. Många motorer, som på en motorcykel innehar alltid kylarslangen därtill alla övriga komponenter synliga så helheten blir bättre med en matchande slang,

Silikonslang Sortiment

Det är enormt lätt att hitta de silikonslangar du är på jakt efteråt. De förekommer i alla böjningar samt tjocklekar som kan tänkas.

Dessutom finns det många återförsäljare av silikonsslangar, både i butiker samt på internet. Silikonslangar klarar även av tryck och kan därmed även transportera luft.