Använd banangrädde till tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak av banan har flertal användningsområden och tack vare att den är fullt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med arom av banan är minsann inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten distinkt smak från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det medför självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det. vispa grädde varm

Självfallet äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än endast till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta hälsomedveten, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser om den har gul kulör och smak från banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för ultimata effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid leda till aningen märklig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i färgen. Alla är riktigt smakrika men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första plats vad gäller nytta.

Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går även att förena för att erhålla till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt spännande grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet.