En jämn vätskenivå håller dig frisk och balanserad

Både människan och jorden består båda till mycket stor del vatten. Faktum är att det inte finns en enda organism på vår jord som inte är avhängig vatten för att överleva. En människa t. ex. dör på bara några dagar om hon inte får i sig denna livets dryck.

bubbelvatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Rekommendationen som brukar ges till oss är att dricka mellan 1-2 liter vatten – förutom den vätska vi får i oss genom maten. Ifall man svettas mycket, är aktiv, stressad, är i varma klimat el. dyl. så tvingas man dricka ytterligare mer än så. Få förstår vikten av detta och slarvar med vattenintaget. De kortsiktiga effekterna av att inte få i sig nog med vatten är bl. a. slöhet, bristande koncentrationsförmåga, huvudvärk och lätt irritation.

När man arbetar är det inte ständigt så lätt att komma ihåg vattnet, antagligen känns en kopp kaffe som en mer logisk dryck när energinivån sjunker. Kaffe är vätskedrivande så gällande den så känsliga och viktiga vätskebalansen är det en sann bov. När energikicken från koffeinet har lagt sig så är man plötsligt ännu tröttare samt mer ofokuserad.

De långsiktiga effekterna av ett för lågt vattenintag är att kroppen blir mindre motståndskraftig mot virus och andra sjukdomar. Man drabbas även av de kortsiktiga effekterna ofta vilket leder till att man eventuellt ser sig själv som en person med låg energi och bristfällig potential att få saker uträttade. Man vill gärna ta det lugnt och undgå anstränga sig för mycket. Det är ett destruktivt mönster, särskilt när man tänker på att lösningen är så enkel. Det är ju enbart till att inta mer vatten.

Vätskeintaget bör vara utspritt i många mindre intag med jämna mellanrum under dagens lopp. En vattenautomat på jobbet underlättar för personalen att minnas att inta vatten kontinuerligt. Den gör det också lite roligare samt godare att dricka – i synnerhet om den är utrustad med dubbel kran och erbjuder både slätt och kolsyrat vatten. De flesta moderna vattenautomater har kylare så att vattnet ständigt ska kännas friskt och kyligt.

Kolsyrat vatten är uppskattat av massor, bubblorna ger en extra känsla av fräschör och efter intaget så känner man sig renad och uppfriskad. När man ser till handeln så säljs det idag mängder av kolsyrat vatten, och bäst av allt säljer kolsyrat vatten som är en aning smaksatt. Man har länge kunnat hitta bubbelvatten med smak av citron, men de senaste åren har marknaden svämmat över med kolsyrat vatten med massor av annorlunda smaker att välja mellan.

Gert Strand AB heter det företag som bland annat säljer varumärket Aromhuset – aromer för smaksättning av kolsyrat vatten. Strand har tagit fram 16 smaker av varierad sort – samtliga fria från både socker och kemiska sötningsämnen, och de har nått rejäla framgångar på kort tid. Nu har han tagit sikte på arbetsplatsernas vattenautomater och lanserar sex av sina smaker – äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon – i ny, större flaska, med en utförligt framtagen pump för lätt dosering.

Man avgör personligen hur mycket smak man vill ha på sitt vatten och doseringen går på en halv sekund. Med Aromhusets smaker vid vattenautomaten på jobbet så kommer all personal ha lättare för att komma ihåg att hålla vätskebalansen under kontroll – något som både arbetsgivare och anställda vinner på.