Få barnasinnet att vakna till liv med smultronvatten

Smultron är en av Aromhusets tre nya smaker för kolsyrat bordsvatten. Framgången fortskrider för Gert Strand ABs bordsvattenaromer och sortimentet ökar. Frånsett de tre nya vattenaromerna tillkommer även två nya smaker för grädde. Att Strands smaktillsättare inte har några kalorier eller kolhydrater bidrar säkerligen till framgångarna, men det råder ingen tvekan om att smakerna är värda all uppmärksamhet.

smakaromersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Aromhusets smultron leder en åter till barndomens sena somrar. Man gick ut i skogsbrynen eller mot vägkanterna för att samla på sig dessa naturliga smågodis. Traditionen bjöd att man skulle trä de smultronen på strån, men ofta hann de inte så långt utan slank ned i glupska barnamagar på vägen. Smultronen, som liknar små jordgubbar, har en väldigt söt och mjuk arom som framför allt uppskattas av barn. Därmed inte nämnt att smultron inte skulle fånga vuxnas entusiasm, en tydligare smak av sommar, sol samt växtlighet får man leta efter.

Att intaga kolsyrat vatten med smak ersätter normalt, slätt vatten och smaklöst bubbelvatten allt mer. Varför intaga tråkigt när man kan hälla i sig kul? De färdigsmaksatta vattensorterna som finns ute i ffärerna kostar jättemycket gentemot kranvattnet därhemma, likväl går försäljningen glänsande! Kranvattnet är det hälsosammaste vatten man kan finna i Sverige, rent och uppiggande samt kristallklart. För att pigga upp det aningen gör man förståndigt i att skaffa en kolsyremaskin.

En kolsyremaskin går att få tag på för nedanför tusenlappen och kolsyrepatronen räcker till otaliga liter. Om man verkligen tycker om kolsyrat vatten så är detta en briljant satsning. Man får färskt kolsyrat vatten, med just den kvantitet bubblor man önskar. Med Gert Strand ABs smaksättare får man även exakt den smak man vill, ifall det nu råkar vara just nykomlingen Smultron, exotiska Cherimoya eller storfavoriten Citron. Hela 23 smaker ryms inom Strands sortiment, alla med sin speciella smak och beundrarskara.

De andra 2 nyheterna under varumärket romhuset är Lingon och Pepparmint. Ytterligare ett älskat, svenskt bär, och en lite mer utmanande smaksättare för kolsyrat vatten.

En pava av Aromhusets bordsvattenaromer rymmer 30 ml, det är små flaskor det handlar om. Trots sin ringa storlek så räcker flaskan till att krydda hela femton liter kolsyrat vatten så priset per liter är minimal. Har man ingen kolsyremaskin är det möjligt att droppa de fantastiska essenserna i smaklöst bubbelvatten om man vill.

Man doserar bordsvattenaromerna med flaskornas kork, 2/3 är lika med två ml som är lagom till 1 liter vatten. Man kan även nyttja sig av den medföljande pipetten som är särskilt funktionell när man önskar mäta upp mindre mängder vatten.

För att införskaffa Aromhusets Smultron, alternativt något annat ur Aromhusets upplaga så gör man så billigast direkt från Gert Strand ABs egen webbshop www.allt-fraktfritt.com. Här finns samtliga smaker ur alla serier. Driver man ett företag och önskar köpa större flaskor finns några smaker att finna i 270 ml-flaskor med pumpkork.

Gör dig själv en tjänst och smaka Aromhusets bordsvattenarom med smak av Smultron, slut ögonen och fantisera dig åter till barndomens somrar och alla små smultronställen de bestod av.