Få hjälp med ditt val av kolsyremaskin med Wassermaxx test

Genom att läsa ett Wassermaxx test så kan man få en aningen större inblick i vilken som är den rätta modellen för en själv. Wassermaxx har många skilda modeller ute på marknaden där den billigaste startar på runt 500 kronor. Sodastream heter Wassermaxx stora konkurrent och är också det märke som flest personer associerar med konceptet att kolsyra vatten hemma. Sodastream var först av samtliga med en kolsyremaskin för hemmabruk för över 100 år sedan.

Under 70- och 80-talet var det oerhört populärt att skaffa en kolsyremaskin och många minns än idag Sodastreams slogan «Get busy with the fizzy» som hängde med i många år. Man smaksatte sitt bubbelvatten och gjorde egna läskedrycker, experimenten var många.

bubbelvatten smakeraqviasodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Av någon orsak avtog intresset för sodastreamers på 90-talet, möjligen blev det mättat under tidigare årtionde. År 1998 köpte det israeliska företaget Soda club upp det stora varumärket Sodastream och 11 år senare – nämligen 2009 var det Wassermaxx tur att slå sig samman med den andra jätten. Därför är idag samtliga dessa tre varumärken ägda av samma bolag och producerar förhållandevis likvärdiga produkter. Sodaclub och Sodastream är detsamma rakt av, enbart under skilda namn i annorlunda länder.

Varför Wassermaxx har blivit så stort är att de alltid har erbjudit bra produkter till något lägre priser än Sodastream. Om Sodastreams billigaste kolsyremaskin har kostat 600 kronor så har Wassermaxx kostat 500. Utseendemässigt påminner de om varandra och funktionerna är mestadels desamma.

Det finns mängder av Sodastream och Wassermaxx test på internet, både i skrift och som videor på t ex Youtube. För vissa är dessa test en relativt bra vägledning i djungeln av kolsyremaskiner.

Till sin nya Wassermaxx får man mestadels med en kolsyrepatron från Aga, som är företaget som marknadsför Wassermaxx här i Sverige, och en alternativt två PET-flaskor. Med en Sodastream får man med deras egen gaspatron som går under namnet Alco2jet. Bägge co2 cylinders innehåller samma mängd kolsyra, behållarna har dessutom samma storlek och samma typ av ventil. Det enda som i själva verket skiljer dem åt är etiketten. När man har använt upp sina 425 gramkolsyra, som varje gaspatron består av, så lämnar man åter den tomma co2 cylindern hos sin återförsäljare och får en fylld för ungefär 89 kronor. En ny kolsyrepatron kostar över 200 kronor. Varje gaspatron med 425 gram kolsyra räcker till ca 50 liter vatten.

Trots kolsyremaskinernas storhetstid på 80-talet så är det nu på 2000-talet som konceptet säljer bättre än någonsin. I tider då samtliga vill unna sig smakligt bordsvatten, med smak samt bubblor, fräscht mineralvatten eller smaskig läsk, så inser allt fler att det är bättre ur både ekonomisk- samt miljösynvinkel att göra sin egen favoritdryck hemma. Man slipper släp och kånk med flaskor till och från affären och man bidrar inte till alla miljövådliga gaser som släpps ut när buteljerade drycker fraktas landet – och världen – runt.

Det är inte enkelt att vara medveten om vilken kolsyremaskin man ska inhandla, vissa vill ha något billigt men pålitligt, medan andra lägger enorm vikt vid snygg design och tuffa attiraljer. Genom att ta det av ett Sodastream alternativt Wassermaxx test så kan letandet bli lite lättare.