Använd järnsulfat och ejektorflaska och bli av med sniglar och mossa i trädgården

Även om du är en skogsmulle i själen så kan du tycka att mossa och sniglar ej är så trevliga inslag i trädgården. Om du hade kunnat tala snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska samt mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat skys av mossa såväl som av sniglar

Om du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett avsnitt obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke misströsta. Skaffa en ejektorflaska samt mossa gti (eller blanda 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

weibulls

När man sprayar en blandning av järnsulfat samt vatten över mossan så kommer den att mörkna och förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns också de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan gro sig starkare då man förändrar marken som det växer i.

Det blir underhållande att röja mossa med en användbar spridningsdunk

Det blir minsann skojigt att eliminera mossa då man kan knalla omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli färdig med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig icke i vatten (som säljarna ideligen påstår), det slammas i vatten. Således skakar man ejektordunken före användning och ibland under användningen. Även med färdigköpta produkter såsom Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju endast hälla på det medel som man vill använda i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullkomligt automatiskt.

Ska man bearbeta ett stort område så är det minsann att rekommendera att man gör det här med en smart dunk.

Taket har fått en ny färg då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du tvingas eliminera mossan på taket! Det finns även tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina effekt (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan använda på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan resultera I fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så mycket enklare. Det här är även ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och utföra mossbekämpningen. Man kan införskaffa en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därefter ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, också osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att behandla ett tak så det är inte ständigt att råda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar tillsammans med någon annan så kan det kanske funka men själv blir det väl mycket jobb på en dag. medel mot mossa i gräsmattan.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det inte för mycket och det är härligt att vistas utomhus. Det kan vara passande att vidta behandlingen när ej vindarna blåser för hårt.