Bli kvitt mossan med järnsulfat

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Om det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du känna till att du bestämt kan göra något åt detta. Du behöver ej bekosta dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med bra utrustning och korrekt produkter.

bred spridarbom till vattenkanna

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du alltid har drömt om.

Måste det vara så invecklat med verkningsfull mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man ska motarbeta mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så lätt ut tills man inser att det här kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne samt snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så krångligt att nyttja järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det grymt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat samt vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju blott att ansluta till trädgårdsslangen och därpå spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är sannerligen ett smart ämne som man drar kolossal nytta av och det är relevant att man finner en enkelt metod för applicering så att man icke låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter innehåller 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns också en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak likaså med Bensaltensid (verksam substans i Tak GTI) alternativt fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar icke all påväxt). Vill Du veta detaljer Klicka Här järnvitriol på tryckimpregnerat.

Vilket järnsulfat är bäst för hantering av mossa?

Järnsulfat samt järnvitriol är detsamma men man kan finna produkter som använder de skilda namnen och som inkluderar mer än järnsulfatet. Ifall man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att satsa på en ren produkt eller köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv införskaffa järnsulfat (ifall du undrar var man handlar järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett bra tips) kostar därjämte en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är fräscht järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så smart att lägga dyra pengar på en produkt som lovar guld och gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att erhålla en riktigt förnäm gräsmatta och om du enbart sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det icke att giva mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och därutöver så kan gräset bli grönare, men du måste även gödsla och göra annat därför att gräsmattan ska bli så fin som den kan bli.

Behandla gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp alternativt spruta ut med ejektorflaska. Därefter låta mossan ligga kvar. Redan det här ger en enorm förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som skänker grönare gräs och den döda mossan förvandlas även till gräsnäring.

För att få ett riktigt snyggt gräs på tomten så gäller det alltså att undersöka vad man kan utföra för att ge det gott om näring och även hålla undan ogräs och sniglar. Med gynnsam näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att fungera bättre.

Gräset behöver också gödslas varje år och kalkas med 2-3 års mellanrum. Givetvis växer det lite snabbare då, blir gräsklippningen för tung så är en robotgräsklippare en god lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och sedan återigen under hösten eller så raskt ny mossa visar sig. Om du ska mixa själv så ska du se till att handskas med pulvret på rätt sätt och att ha de instrument som krävs för att distribuera jämnt över gräset.