Bör man satsa på Weibulls mosspreparat eller fungerar det lika fint med järnsulfat?

Enbart fantasin sätter gränser för hur man kan nyttja järnsulfat åt mossan I trädgården. Möjligtvis kunde man ansluta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks ge sig är uppenbart, men ska man investera på Weibulls mosspreparat alternativt kan det fungera lika bra med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med bästa mosspreparatet

Den bästa effekten får man självklart med det preparat som sannerligen tar död på mossan och som samtidigt är bra för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men ifall man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja tänka på ifall det inte är klokare att personligen blanda alternativt att skaffa en fräsch järnsulfatprodukt.

köpa spridardunk

Faktum är att det är mycket billigare att handla medlet på allt-fraktfritt.se än att inhämta en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma kostnad som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är förstås betydelsefullt att du är medveten om hur du ska distribuera järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får ultimata möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara medryckande att notera är att en del snigelmedel har en bas som innehåller järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att köpa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du sedan blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte handla antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är angeläget att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även måste fundera på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön samt den egna hälsan. Ifall man handlar en blandning som ska döda mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta kanon men icke om detta preparatet är giftigt.

En kolossal styrka med att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att detta inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan till exempel inte eliminera ogräs med järnvitriol. Det är enbart mossan och mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än nog.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks styra även bland de som pysslar i trädgården. När man kan införskaffa en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju undra varför personer inte utför det här i större omfattning.

Problemet för vissa är det där med dosering och att man ej har rätt redskap för att sammansätta järnsulfatet med vatten. Men i det här fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller inhandla en ejektordunk och mixa eget koncentrat för kaffepengar) som skänker smidig mix och sedan enkel behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och betänka en aning på hur man på bästa vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det faktiskt inte är så komplicerat att beställa en billigare produkt online (betrakta järnsulfat och alla smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som dessutom är bra för miljön och riktigt oproblematisk att använda sig av.