Kan man använda mossa GTI samt tak GTI på samma sätt?

Järnvitriol alternativt järnsulfat som är en synonym beteckning används relativt flitigt. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man nyttja mossa GTI samt tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja och nej, det hela beror lite på vilken sort av järnsulfatprodukt som man väljer.

mossa gräsmatta

Järnvitriol till trä samt mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara bra att känna till att produkter som är till för att processa trä ofta kallas för järnvitriol och stundtals med ytterligare en benämning. Det här är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de även kan ge träpartiet en finare kulör. Med mossa GTI samt tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används inte på samma sätt vilket egentligen är ganska logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak såsom man gör på gräsmattan och därtill så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver överlägga gräsets hälsa.

Se till att du handlar rätt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och ingenting mer både för tak samt gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är speciellt till för gräset kan komma i en smart dunk som skänker automatisk mix.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det skapa stor skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för detta. Att det sedan är så att man eventuellt sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) och vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att blanda med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är särskilt bra då man ska behandla en veranda, träfasad eller trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är relevant. Klicka Här och nu för mer detaljer järnsulfat mossa dosering.

God planering är mycket relevant för en grann gräsmatta och ett fint tak

Före du plockar fram den järnvitriol du har och börjar blanda med vatten för att förse järnsulfat till gräsmattan eller för att processa taket mot mossa så ska du betänka hur du ska arbeta och när. Det finns årstider som är speciellt lämpade för att attackera mossan och därutöver så kan det vara bra att repetera proceduren mer än en gång per år.

Börja med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak för att komma fram till när och hur du bör behandla. Först efter detta så kan du se dig om efter korrekt mossa GTI alternativt tak GTI och handla denna online alternativt i en normal affär. Med en god plan så borde arbetet flyta på lätt och fint och du kan sedan se fram emot goda resultat samt en hemmiljö som är både hälsosam och förtjusande.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en smart ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För uppemot samma kostnad handlar man en större ejektordunk samt 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk funkar till Bensaltensid och Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.