Artros behandling som sannerligen är verkningsfull

Att man stundtals får smärtor I leder kan ha flera olika orsaker. Man kanske har brist på ledvätska eller så kan det vara så att man sliter för hårt på en viss kroppsdel. Om man ständigt rör på en viss led och alltför kraftfullt så är det klart att det här kan leda till slitage, men artros är inte samma sak som ledslitage även om det kan kännas så. Artrosen är en sjukdom som kan triggas av att man sliter på lederna, och en god artros behandling innefattar träning såväl som artros medicin.

glykosamin bild

Varför får man artros?

Det är alltså så att artrosen är en sjukdom och den kan drabba vem som helst. Kvinnor får oftare artros än män, och saker som kan bidra till att sjukdomen accelererar är:

• Övervikt
• Slitage av leder
• Ålder
• Bristfällig mathållning

Man kan självklart få artros i hela kroppen men det vanligaste är att man får problem med ett visst område såsom knän, axlar, rygg, fingrar samt fötter. Det finns ingenting klart svar på frågan “varför får man artros” och det görs hela tiden nya upptäckter. En sak man vet är att detta är en hereditär åkomma så om dina föräldrar har den så bör du vara lite extra uppmärksam och betänka hur du lever.

En effektiv artros behandling

För att åtgärd av artros ska bli verkningsfull så gäller det att man har ett helhetstänk. Man kan dra enorm användbarhet av kosttillskott som kan lindra värk, göra lederna mjukare och också bidra till större produktion av brosk samt ledvätska. Samtidigt så gäller det att se över hur man lever, vad man äter och annat som kan affektera helhetsbilden.

Flera menar att artros medicin inte kan fungera på rätt sätt ifall man fortsätter att vara överviktig och äter på fel sätt. Träning är ett måste för att man ska bli bättre men samtidigt så gäller det att träna med bra övningar och inte för ofta så att det här inte leder till jäkt som blir överdriven för kroppen att hantera.

Man kan inte fullständigt bota artros för när man väl har fått sjukdomen så är den ett faktum. Men man kan leva på ett gott sätt med artrosen så länge som man behandlar på ett bra sätt. Träning, glukosamin kosttillskott (ev. i kombination med msm), mindre jäkt och ett hälsosamt leverne är sådant som gör att man kan bli smärtfri och slippa svår stelhet i lederna.

Undersök i tid

Du kanske vet med dig att du är stel i kroppen efter att ha suttit länge och att du vid långa stunder vid tangentbordet får smärta i fingrarna. Det här kan vara indikation om artros och du bör verkligen kolla upp saken. Skjut ej det här framåt för ju snabbare du konstaterar artrosen ju snabbare kan du sätta in bra artros behandling som faktiskt kommer att funka. svenska djurapoteket.

Om du väntar för länge så måhända du istället kommer att få vända dig till vården med svåra smärtor och då kan vägen tillbaka vara mycket längre därför att du då behöver mer intensiv artros behandling och eventuellt lite tyngre mediciner för att få smärtlindring.