Ta en paus när du arbetar och njut av vatten med smak av persika

Persika tycks minsann vara lite av en favoritfrukt hos någorlunda många människor. Den har en fantastisk färg som ligger någonstans mellan rosa och orange och skalet är en aning ludet. I mitten finns en någorlunda kraftig kärna vilket innebär att persikan får sälla sig till familjen stenfrukter.

Trädet som bär dessa mjuka, saftiga frukter växer som bäst i varma klimat och är vanligt förekommande i länderna runt Medelhavet, men har man tur och hittar ett bra läge så kan trädet växa också i de södra delarna av Sverige. Det är ett litet träd som blir max 6 meter högt och bär frukt under sommaren.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvattenessenserläskkoncentratkolsyrat vattensodavattenbordsvatten

Vi gillar att förtära persikan som den är, det är en saftig frukt som har söt smak. Men persikan är också vanlig att göra kräm alternativt marmelad på, eller ha som smak i saft, juice eller glass. När man skulle välja ut smaker för kolsyrat vatten valde Aromhuset självfallet att ha persika som en av de 16 smaker man tog fram. Smakerna har utvecklats under många år och grundare Gert Strand känner att han har hittat en bra avvägd smakbalans. Alla smaker är gjorda på naturliga aromer och är fullkomligt fria från socker samt sötningsämnen. Ändå är smakerna rika och söta och fullständigt underbara att pigga upp sitt kolsyrade vatten med.

Nu lanserar Aromhuset sex av sina smaker i ny flaska. Den nya flaskan rymmer hela 270 ml arom och har en smart pump att dosera med. Den är särskilt framtagen för arbetsplatser runt om i Sverige som har vattenautomater med kolsyrat vatten i till sin arbetskraft. Fler och fler inser värdet av att inta ordentligt med vatten – speciellt under arbetstid för att ens koncentration ska hållas på topp. Börjar man lida av vattenbrist är ett av de första symptomen seghet och nedsatt koncentrationsförmåga, något man som både anställd och arbetsgivare helst vill undfly.

Bland de sex smaker som fick följa med i utvecklingen av den nya flaskan är persika en nöjd vinnare. De övriga är hallon, blåbär, äpple, melon samt granatäpple. Genom att ha Aromhusets goda smaker stående vid vattenautomaten kommer personalen garanterat att dricka mer vatten och på så vis förfina både sin prestationsförmåga, sitt humör och sin långsiktiga hälsa. En liten investering för ett mångsidigt och gott ändamål.

Då pumpflaskan möjliggör skilda dos beroende på vilken mängd vatten man vill smaksätta, så kan man välja ifall man vill svepa ett litet 150 ml glas på stående fot (ett pumptryck), eller ifall man vill fylla en halvlitersflaska och ta med sig bort till sin arbetsplats (3-4 pumptryck).

Vattenautomaten tjänar inte endast som ovärderlig vattenkälla på jobbet, utan även som en social punkt där man kan utbyta idéer och stå och småprata en liten stund. Alla behöver koppla av under en intensiv dag, om än enbart för en minut. Förr brukade rökrutan tjäna som social mötespunkt, men i en värld där hälsan får större och större utrymme är vattenautomaten dess självklara ersättare.