Bota artros med hjälp av fungerande medel

Då varje morgon innebär svårigheter att röra på kroppen som vanligt och längre stillasittande ger stel i lederna och liknande upplevelse så kan man misstänka att man har drabbats av artros. Om man får det konstaterat att man har artrosen i en viss del av kroppen eller kanske på flera ställen så undrar man förstås om det finns medel mot artros som fungerar.

Det kan kännas en aning tråkigt att man idag inte kan bota artros men detta betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och värk för resten av livet. Ju tidigare man kan konstatera att man har sjukdomen desto bättre. Med rätt medicin för artros så kan man både mildra smärta samt bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

ont i lederna glukosamin hjälper

Medel mot artros som funkar

Om det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som skänker smärtstillning och som också är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är ingenting som man kan hålla på med hur länge som helst och det bästa är ifall man redan från start kan använda sig av säkra kosttillskott som består av ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och även ge lindring av värk.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat fungerar för att smörja leder samt ge lindring. Man kan också ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge än bättre effekt. Man kan ta msm samt glukosamin separat, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, mildra smärta och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i var fall minskar atrosvärken.

Rätt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara besvärligt att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger kanske lockar. Men det är betydelsefullt att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i skilda kroppsdelar och det är viktigt att man får en behandling av artros som är bestående och säker. Både msm är ämnen som ska och måste finnas i kroppen, det är enbart för lite vid hård påfrestning, träning eller pga. ålder eller kost.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “ska” det ta åtskilliga veckor innan man ser resultat och då kanske man får intrycket av att medicinen inte fungerar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ca 3 veckor

Det gäller att minnas att man inte fullständigt kan bota artros och därför så kanske man alltid kommer att erfara viss stelhet och då och då värk. För att kosttillskotten ska få större verkan så kan man förbättra kroppen med träning och också se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan gå in och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är också ett bra sätt att behandla artrosen på.

Glukosamin såldes förr som atros kosttillskott och naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Många handlar därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra regler under Jordbruksverket.

Det finns ett särfall, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av utbildad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma produkt säljs i England, Tyskland och andra EU-länder som kosttillskott för folk. Endast etiketten skiljer. glukosamin kondroitin och msm.

Ultimata artros medicinen

Eftersom att det finns lite olika preparat samt medel mot artros så kan det löna sig att prova sig fram. Kombinationer kan också vara smarta men kom ihåg att ge det ständigt som krävs därför att verkligen utvärdera om en viss artros medicin funkar eller inte. Tillsammans med strandnypon samt musselolja så är glukosamin ett givande medel mot artros.