Få den perfekta gräsmattan med kärlek, tålamod och lite järnsulfat

Det finns en i varje stad. Du vet precis vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en bastant bädd av lent gräs. Men visste du att du även kan få den här gräsmattan via att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att nyttja järnsulfat. Genom att inleda nyttja järnsulfat mot mossa så kommer du att få en helt annan känsla för din trädgård samt mossa gräsmatta.

bred utvattnare för vattenkanna

Processa gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs sannerligen inte mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men före du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt ickelevande mossa ligga kvar) för att bli av med mossan innan gödslingen.

Det här är något som alla trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra markant användning av. Vattna med järnsulfatblandning återigen någon gång i september. Det här kommer inte bara att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer också att verka förebyggande mot svampsjukdomar.

Det är nämligen inte så tidsödande att använda järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se eller en användbar spridarramp så blir det grymt enkelt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en mycket markant tomt så kan det vara förståndigt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat samt vatten 1:20) som man enkelt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett enkelt sätt gå runt och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan självklart diskuteras ifall det faktiskt stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett bra sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor samt gröda växer bättre då man har en positiv inställning till dem.

Du behöver inte ha gröna händer och drömma om ängar och frodiga trädgårdsland för att visa din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att behandla med järnsulfat samt vatten är nog för att gräset ska uppfatta din positiva inställning.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att digga din trädgård än bättre och det blir till ett rent nöje att grunda ett individuellt schema för hantering av ditt gräs. Du får med andra ord avsevärt större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man inte får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar inte är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan.

Men som regel är det hur enkelt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs samt dödar mossa inom några dygn, oftast på 1 dygn.

Mixa järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet alternativt spraya ut det med ejektorflaska (alla prylar och järnsulfat finns att införskaffa på allt-fraktfritt.se, till och från på prisad.se och på så oväntade ställen som hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir näring till gräset. Mer data här mossa på stenplattor.

Med tålamod så kommer du längre. Kanske är det så att du får inse att denna sommar inte kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på bra väg tack vare korrekt behandlingar.

Misströsta ej, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta också reda på hur du ska gödsla, rengöra och bekämpa ogräs i gräsmattan på rätt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så fint av att beskåda samt vistas på.