Röj undan mossan med hjälp av en ejektorflaska

Det är inte hela tiden som alla uppskattar mossa även om det I somliga fall kan vara snyggt att syna. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett gott medel mot mossa och en ejektorflaska därför att bli av med den.

ta

Med Mossa GTI så får man en färdigblandad lösning av 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till en liter, som man kan spraya ut över gräs och gångar i trädgården. Medlet kommer att döda mossan och ge gräset en chans till att få överhanden. Har man bara en vanlig trädgårdsslang, bra skor och en aning tålamod så är detta ett riktigt bra sätt att får bort mossan på.

Så använder du en ejektorflaska för att få bort mossan på gräset

Man kan säga ett en ejektordunk fungerar lite som en trädgårdsspruta. Man kopplar den vanliga slangen till dunken som har ett handtag med vilket man kan kontrollera vattenspridningen. Det här är effektivare än en spridarramp eftersom man med ejektorflaskan hela tiden får nytt vatten från slangen. mördarsniglar järnsulfat.

Dunken har en roll som gör att blandningen sker automatiskt och det är avsevärt praktiskt. Det är endast att koppla till slangen och sedan ge sig ut på promenad över gräset med tryckspruta för att spraya med lösningen.

Då det finns mossa på taket så kan man köra med tak GTI

Det finns även tak GTI som är till för taket. Här får man samma typ av ejektordunk och en Mossa GTI (utan järnsulfat som skulle färga taket) som är särskilt till för det som växer däruppe. Men då man ska behandla taket så jobbar man lite avvikande.

För det första så bör man skrapa dän den mossa som man ser på taket med en skrapa. Sedan kan man spola med vatten för att få bort lösa bitar. Det hela samlas i hängrännan som man får tvätta före man fortsätter arbetet.

När taket har skrapats fräscht med skrapa så kan man behandla med Tak GTI som kommer att döda den mossa som fortfarande finns kvar. Man lämnar det hela på taket och kan efteråt se fram emot att det förblir mossfritt.

Spara jämt den tomma ejektorflaskan alternativt ejektordunken. Den är kostsam och kan återanvändas. Mixa själv järnsulfat, 288 gram järnsulfat till en liter blandning.15 kg järnsulfat kostar mindre än en Mossa GTI. För tak kan man ladda på med Bensaltensid (Bensalkonklorid) alternativt Fulstopp.

Det finns tomma ejektorflaskor att införskaffa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på webben.

allt-fraktfritt.se finns både tom ejektordunk, smart dunk, spridningsdunk, järnsulfat, Fulstopp, Bensaltensid med mera. Allt-fraktfritt.se har även egna varianter på Tak GTI, Mossa GTI med åtskilliga under egna namn.

Då är billigare för man beställer med detsamma från tillverkaren. Vanligtvis är det därutöver bättre (starkare blandning) då företaget har råd att kosta på sig då man säljer omedelbart till konsument utan mellanhänder. Dessutom är det så att om en ejektordunk får för lågt vattentryck blir inte blandningen tillräckligt hållbar. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = ytterligare nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Gör det själv alternativt få yrkesutövande hjälp

Tanken med ejektorflaskor och dunkar med färdigt mossmedel är att man ska klara av uträtta arbetet själv. Att vårda ett tak kan ta några timmar och det är klart att man tvingas se till att ha nödvändig skyddsutrustning som skyddsglasögon, handskar och bra skor. För Takbehandling hela tiden ett munskydd, takmedlen har bensalkonklorid som verksam ingrediens och den är starkt besvärlig i halsen samt gör blad på växter vita (plasta över vid behov).

Man kan ju också få hjälp av familj samt vänner men ibland kan det vara enklare att göra allting själv. Det går ju också att hyra in professionell hjälp men då kommer det att kosta bra mycket mer än när man själv handlar mossa GTI och tar hand om spridningen på egen hand.

Man får helt enkelt bedöma hur mycket tid samt pengar man vill applicera projektet. Mossan måste bort så det gäller att finna den smidigaste vägen till en mossfri trädgård samt ett mossfritt tak.