Ketos stickor mäter snabbt samt enkelt om kroppen befinner sig i ketos

Ketos stickor mäter om man är i ketos. Ketos är ett ämnesomsättningstillstånd där kroppen börjar begagna sej av lagrade fettdepåer som främsta bränsle alldenstund inga kolhydrater tillförs systemet. I vanliga fall är kolhydrater kroppens huvudsakliga bränsle, de är mer lättillgängliga än något annat. Rappa kolhydrater som socker aktiveras främst men blir gärna enkel till lagrat fett som reserveras för sämre tider. Det är metaboliska funktioner som finns kvar från dagarna då vi levde utan någon borgen aktuell tillgången till födoämne.

Vill man gå ner i vikt är dieter baserade på ett begränsat intag av kolhydrater väldigt effektivt, särskilt om man har flera kilon att hälla. Man får förtära protein samt fett, men inga kolhydrater, eller åtminstone inte mer än 40 gram kolhydrater per dag vilket motsvaras av ungefär 100 gram vitt bröd. Ju färre kolhydrater, desto högre fettförbränning.

Länge har bantning samt viktnedgång varit enormt fokuserade på kalkylera av kalorier. Man får förtära vad man vill men begränsa mängden så att antalet kalorier som äts understiger de man förbrukar. Är man inaktiv så blir matmängde ofta väldigt liten och hungerskänslor är vanliga. Är man mer engagerad så kan man accelerera på kaloriintaget en aning, men ännu inte mer än marginellt. Är man avsiktlig om vilken mat som mättar antagligen så kan en kaloridiet fungera utan för mycket ansträngning, men få har check på hur verkligheten gällande kalorier faktiskt tittar på ut. Saker som känns nyttiga, som t ex juice, kan vara förädla kaloribomber.

LCHF (Low Carb High Fat) dieter ska man aldrig gå hungrig. Protein och fett mättar betydligt mer än kolhydrater samt i bestämmelse får man äta obegränsat med protein- och fettrik mat. En emblematisk morgonmål för en LCHF: are är ägg med bacon. Det som kan vara svårt med denna art av ketos diet är att sockerberoende får grav abstinens i begynnelsen. Huvudvärk, trötthet och irritation är vanliga symptom när man absolut avgår förtära kolhydrater, men dessa försvinner efter bara ett litet antal dagar samt efter toppen 2 veckor är allt sockersug borta.

Diggar man att exercera mycket konditionsträning så kan en strikt LCHF diet vara hårt alldenstund kroppen blir segare utan kolhydrater. Då kan man accelerera kolhydratintaget litegrann och fortfarande få vettig effekt.

Om man vet med sej med säkerhet att det inte förekommer några kolhydrater, alternativt oerhört lite kolhydrater i ens kost så kan man vara bestämd på att kroppen befinner sig i det metabola tillståndet ketos, eller ketosis. Om man vill få det bevisat för sig så kan man begagna så kallade reagensstickor – alternativt ketos stickor – som snabbt och lätt indikerar ett befogenhet av ketos. Dessa stickor finns under en mängd olika namn, däribland Keto Diastix, Ketonstickor, Keto-Diabur test. På www.allt-fraktfritt.se säljs ketos stickor under namnet Ketostix.