Med glycerin i förrådet så kan du skapa dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor fascinerar både vuxna samt barn. Om du gillar att göra egna bubblor men anser att det är tråkigt med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du prova en mix med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flera matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg alternativt lukt. Man finner glycerinet på skilda håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk procedur som går ut på att man delar upp en molekyl i två annorlunda delar.

Man kan alstra glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Ifall du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se alternativt på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att dessutom titta på hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite oförvanskad och humoristisk underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Blanda ihop i en skål och doppa efteråt det arbetsredskap som du vill bilda bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett verktyg som är lätt att doppa i glycerinlösningen. Därpå så är det endast att föra verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas. apoteket glycerin

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan likaså leka med dem i badrummet. Man kan faktiskt göra bubblorna med armar och händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller fullkomligt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att skapa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att nyttja hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på alla produkter som finns i hemmet och som består av denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig icke farlig. Om man dessutom har en aning salpetersyra i hemmet så kan det dock vara plats att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran samt glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en burk med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.