Ta hjälp av citronsyra och vinsyra därför att få rent I hemmet

Städa bör man… men om man städer med farliga kemikalier så kan hända man inte mår så fint. Då kan det vara fint mycket bättre att använda sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och snyggt därhemma. Detta är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

diskmaskin

Men innan du skaffar en burk med syra så ska du vara väl varse om hur du kan använda pulvret och även tänka på att också naturliga ämnen kan bli farliga ifall man får i sig för mycket av dem.

Göra rent maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är utmärkt med citronsyran är hur den fullständigt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så enkelt sett. Ta en helt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att efteråt låta det hela stå en stund.

OBS: man ska alltid köpa livsmdelsgodkänd syra till allting som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt I själva verket, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Alltså ätas samt drickas.

Med vinsyra så får man en liknande effekt och man kan rentav få bort rostfläckar med vinsyran vilket ej är så dumt då man möjligen har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt dyster ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och all dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är enbart att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är effektiv diskmaskinrengöring och du bör genast få en maskin som luktar gott och ser förnäm ut inuti återigen.

Man kan rentav också köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett likadan procedur (ca 100 gram citronsyra) och fullständigt ofarligt för kommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till för att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det bara att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en stänk ned i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten för att borsta. Detta leder till en mycket renare samt snyggare toalettstol.

Betydelsefullt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även om det rör sig om en oförvanskad produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren återigen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det medföra illamående och smärta i magen och det är inte trevligt. Det här kan även vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att ej överdriva. Man måste inte använda mycket för att få den verkan som man är ute efter då man använder sig av den här syran.