Det går att söta med SÖTNINGSMEDEL på ett nyttigare sätt än genom socker

För alldeles för otaliga är sötning viktigt.

bra

Önskar man icke gå upp i kroppsmassa finns det otaliga skilda valmöjligheter att välja emellan idag. Genom att bruka sig utav medel såsom SACKARIN så kan man ännu åtnjuta den söta smaken men med gott samvete.

Utmärkt samvete eller ej, SACKARIN är nu för tiden inte det enda alternativt ens den absolut bästa metoden till att söta med.

För mer än hundar år sedan började man nyttja SACKARIN såsom SÖTNINGSMEDEL mest i java och te SACKARIN går genom hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir intakt.

Det är även för den skull som sackarinet ofta brukas av sockersjuka. Sötningseffekten är hela 500 ggr jämfört med vanligt strösocker, men den lite kemiska metalliska smaken uppskattas ej av alla.

Ett annat bra alternativ är Sukralos såsom SÖTNINGSMEDEL såsom smakar gott och har bara ett fåtal kalorier.

Här erhåller man också omkring 500 gånger sötare styrka än vanligt socker och sukralosen går att värma upp så man kan använda detta medel i bakning. En orsak att Sukralos smakar såsom strösocker är att det är framställt av socker. Ett annat sötningsmedel är Cyklamat som är betydligt svagare än Sukralos.Cyklamat är i själva verket ett samlingsnamn för lite olika salter såsom nyttjas för sötning och har cirka 40 ggr mer sötninsgeffekt än strösocker.

Ett annorlunda SÖTNINGSMEDEL som är väl känt är aspartam såsom är uppbyggt av 2 olika aminosyror, nämligen fenylalanin och asparaginsyran. Aspartamet kommer vid bruk att brytas ned till fenylalanin och det är normalt förekommande i produkter som säljs såsom lämpligare för den som vill gå ner i vikt.

Aspartam har ett fel, att det smakar kemiskt.

Det finns också preparat som är naturliga och därför mycket omtyckta

På senare år så har det förekommit en hel del diskussion om de artificiella sötningsmedlen som aspartam och SACKARIN och man har varnat för att det kanske inte är så hälsosamt att överdriva användandet av dessa.

Stevia såsom oxå benämns sötflockel gjorde ett flertal glada när det släpptes fritt på marknaden.
En variant av strösötningsmedel är Stevia´s sötströ som nyttjas snarligt strösocker fast är betydligt mycket nyttigare. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.

Sötar du med Stevia kanske du märker en lätt bismak av lakrits. Tillverkare av Stevia sötningsmedel har försökt att mixa i annat för att överskyla bismaken, men det har inte lyckats så väl.

Ett alternativ till sötningsmedel är det naturliga Erytritol som finns i päron och äpplen. Ser ut och smakar såsom strösocker. Kommer på hedrande 2:a plats i smak efter Sukralos.

I vanliga butiker kan det vara omöjligt att hitta både Erytritol och Sukralos men på e-shopparna prisad.se eller allt-fraktfritt.se finns de att beställa.

Articifiella SÖTNINGSMEDEL måste du stoppa i dig enorma mängder av innan det anses vara skadligt.

Om du inte uppskattar stevia och andra naturliga alternativ så kan du absolut bruka kända produkter såsom SACKARIN och sukralos. Eftersom smakupplevelse är helt individuell är det din personliga såsom ska bestämma vilken som blir din favorit.