Smaksatt kolsyrat vatten – uppfriskande samt nyttigt

Den ökade efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska enastående, den ökade efterfrågan beror tveklöst delvis på grund av satsningen på en “friskare livsstil” samt den skepsis som många människor har för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi egentligen äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig förr.

sodavatten

Men som du kan ana, utan att tvinga i dig något av olika smaksatta vatten som vi dricker, finns det rätt så mycket att rapportera om.

Men producenterna vrider och vänder på märkningsreglerna som medför att du missar många av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte helt ut fattar vad det hela innebär.

Ett av de mest påfallande exemplen är väl Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola innehåller lika mycket socker som ett motsvarande glas innehållandes apelsinjuice (cirka 10 bitar socker).

Att samtidigt Coca Cola inte har allt vad vitaminer samt mineraler som finns i fruktjuice väljer de att ej yppa något om.

Om du nu anser att tio bitar socker låter mycket – vilket det är – så kolla vad en Milkshake på MacDonalds består av, motsvarande 16 bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället består av sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige borde vi skatta oss speciellt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor innehållandes vatten som finns att införskaffa i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett hälsosammare val och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker.

Konsumenter väljer alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll och den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig tidigare.

Konsumenter är även mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad förbättrar energinivåer, hjälper till att kassera toxiner som kommer från ditt system, och hjälper till att hålla huden så den ser mer ungdomlig ut.

Vatten, i motsats till klassiska kolsyrade drycker, juice, kaffe etc är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara fullkomligt ärliga, det kan vara en aning trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar bra, och med så många intressanta och fantastiska smaker som finns tillgängliga nu finns det ständigt en smak som kan tilfresställa också den mest blaserade av provsmakare.

Bra smak, inga kalorier är ett självklart alternativ för den hälsomedvetna konsumenten.