Halvfasta med hjälp av 5:2-metoden

God hälsa är bra för den som vill bli av med överflödiga kilon och dessutom öka sitt självförtroende. Att uppfatta sig bekväm i sin kropp är den snabbaste vägen till att även andra ska uppfatta dig som en självsäker och balanserad person och har du gått runt och mått dåligt av dina extrakilon kan en viktminskning, oavsett hur liten den är, vara steget på vägen till ett bättre självförtroende på alla plan. Du bevisar för dig själv att du kan vara den människa du vill vara. Och det hänger inte bara på midjemåttet, men det kan vara en god start.

•Ny ork och lust – Det är ett svårt moment 22 att ta sig ur, de där extrakilona vi allihopa släpar runt på ibland. Orken att ta tag i träningen finns inte riktigt där och kilona tenderar att öka snarare än reducera. Men kommer du enbart igång på ett plan är det oundvikligt att också orken och lusten återkommer på andra plan. Några tappade kilon ökar viljan att vilja ta också nästa steg, att börja med träningen skapar endorfiner som förbättrar ditt humör, och innan du vet ordet av har du inte endast tappat ett par kilo utan även hittat en ny livslust på vägen.

•Nytändning i köket – Vi fastnar allihopa i gamla rutiner i köket, håller oss till råvaror vi vet och rätter vi vet hur vi lagar. Att arbeta efter nya kostregler kan ge oss vidgade vyer samt en nytändning bakom kastrullerna. Snart ser din kundvagn inte alls ut som du är van vid när du kommer till kassan i matbutiken.

•Blodsockerutjämning och insulin – En omedelbar effekt av fastedagarna visar sig i din blodsockerproduktion. När blodsockret i kroppen jämnas ut och håller sig på en stabil nivå försvinner mycket av sötsuget vi vanligtvis kämpar emot. Kroppen producerar också mindre insulin och det medför att fett inte lagras lika lätt.

•Minskad risk för sjukdomar – När kaloriintaget minskas stressas cellerna att ställa om till reparation samt nyproduktion snarare än uppbyggnad i kroppen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på enbart 50 kg per människa samt år. Att dra ner en aning på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. vad innebär 52 metoden Då ökar dessutom cellernas förmåga att hantera sjukdomar och mycket tyder på att periodiska dieter kan motverka till exempel alzheimers.

•Nya rutiner är ett nytt liv – Alla fastnar vi i gamla hjulspår som kan vara svåra att ta sig ur. Att ändra på endast en av livets samtliga variabler, till exempel kostvanorna, leder vanligtvis till en snöbollseffekt och plötsligt får vi ny lust och kraft att ändra vårt liv och kan se världen med nya ögon.

•En diet för ett gott liv – Att ägna dig åt diet måste inte betyda att du är tvungen att sitta hemma och äta kålsoppa när andra är på fest. Med 5:2 kan du äta som du vill fem dagar i veckan. Du väljer själv vilka två dagar som är fastedagar och tvingas inte tacka nej till trevliga middagar och läckra efterrätter övriga dagar.