Måste man ta C-vitaminer som kosttillskott därför att undvika vitaminbrist?

Att äta kosttillskott har blivit allt mer vanligt. Om man utesluter flera matgrupper från sin diet så är det onekligen så att man även utesluter vitaminer och mineraler. Det finns avsevärt populära dieter där man icke får tillräckligt med C-vitaminer eftersom man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är detsamma. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel samt släppmedel därför att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt fint idag och imorgon

Ifall du är orolig för att du eventuellt lider av cvitaminbrist så ska du känna till att du näppeligen riskerar skörbjugg. Det krävs allvarsam underskott under en längre tid för att tänder ska börja ramla ur munnen på en. Men man kan ju ha ont av andra symtom som kan uppkomma då man icke får i sig tillräckligt med C-vitamin.

vad

De bästa kosttillskotten som du kan nyttja dig av för att må fint

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som innehåller salter av askorbinsyra som exempelvis kalciumaskorbat. Det här kan vara bättre än fullkomligt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre effekt än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är tydligt att man kan se bra verkan av annorlunda typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och detta kan vara ett fint alternativ för den som tycker att det känns svårt att börja äta mer frukt och grönsaker. c vitamin brus.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos ifall man får i sig för mycket av tabletter alternativt brus. Men detta betyder ej att man kommer att bli seriöst sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att nyttja sig av för mycket av detta vitamin om man har bekymmer med till exempel njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Om man är gravid så kan man intaga 85 mg per dag och när man ammar så kan man öka dosen till 100 mg.

Samtidigt ska man känna till att upptäckaren av c vitaminet själv intog många gram per dag och borde känna till bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg eller 1000 mg.

Något man ska vara försiktig med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ofta så är det format precis som vanligt godis men ifall barnet äter upp en hel behållare på en gång så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och dessutom vara redo på att det här kan leda till magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning och andra åkommer förbrukas c hastigt. Att ha tillräckligt med c kan förebygga sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man kvickt ska ta extra c vitamin, måhända 3-4 gram dag, till man blir kry.

Behöver man sannerligen kosttillskotten ifall man äter frukt?

Detta är en god fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är mycket sällsynt i Sverige med brist på C vitaminer därför att det finns så pass gott om frukt och grönsaker året om. I stunder då man inte får I sig nog med frukt samt grönsaker så är kosttillskotten en enastående hjälp.