Vietnamesisk kanel bidrar till en hälsosam livsstil

Vietnamesisk kanel med oslagbara egenskaper

Vietnamesisk kanel är en sorts kanel som är nära släkt med Kassiakanelen som i sin tur är den som vi ofta köper ute i handeln. Kassiakanelen är god, smakrik och på flera sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda innerligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad variant av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter gällande hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel heter kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin säregna smak som vi med stor förtjusning sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass och müsli. Kanelaldehyden ansvarar likaså för kaneldoften som vanligtvis används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att motverka svamp och används ofta på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig borta – doften avskräcker dem. Människor som vanligtvis drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell samt antiseptisk substans

Kanel – och då speciellt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga indikationer finns på att det också är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha verkan mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle kunna äta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel ökar insulinkänsligheten

Allt ovan är egentligen häftigt nog, men det finns fler anledningar till varför man måste testa att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel äger blodsockerreglerande egenskaper som gynnar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel likaså, men inte i samma omfattning. Insulinkänsligheten kan accelerera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel kontinuerligt – det är en relativt otrolig siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel dagligen så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar mycket så ökar ens muskeltillväxt eftersom kanelen bäddar för det. Det existerar så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon ände.

Öka fettförbränningen

Önskar man öka sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett utomordentligt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett tips att blanda den i morgonkaffet, då ges man en riktig rivstart på dagen. Om man därefter dessutom tar en rask promenad på 45 minuter stärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte helt otippat – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens före detta namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning afrikansk mango
.