Skräm dän djuren med blodmjöl

Namnet kan låta lite obehagligt men den som har en trädgård vet att blodmjöl är en fantastisk produkt på så många olika sätt. Har man svårighet med rådjur samt kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man prova att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Detta blodet är fullt av protein samt lättlösligt kväve. Pulvret passar bra som gödning till växter som sallad, spenat, kål samt olika lökar. Också buskar samt träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: köp en livsmedelsgodkänd produkt ifall du skall gödsla grönsaker du därefter ska inta. Då är järnet och andra nyttigheter av likadan kvalitet som det pulver man använder till järntabletter samt andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går fint.

Blodpulver används vanligtvis som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan likaså fungera avskräckande på rådjur, måhända till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl och blodmjöl som ett smart tillbehör till varandra

Det rekommenderas ofta att man använder sig av både blodmjöl och av benmjöl då man vill få förnäm gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men däremot en hel del fosfor vilket är bra. Benmjölet är bra som växtnäring till skilda typer av växter samt blodmjölet är särskilt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till effektiv rådjursavskräckning med blodmjölet

Ifall det är så att Bambi ideligen kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så tvingas man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge verkningsfull rådjursavskräckning eftersom rådjuren inte gillar blod-lukten.

Man kan göra detta på lite annorlunda vis. Dels så kan man helt enkelt fördela ut mjölet över rabatter och kring träd som ska skyddas och dels så kan man göra en blandning med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål alternativt doppar en påle i.

Burken alternativt pålen kan man sedan ställa ut bland buskar och i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit därför att inta frukost, lunch och middag.

Det är inte komplicerat att göra en blandning med vatten (och ifall man vill med också ammoniak) men tänk på att det här är en smet som luktar riktigt dåligt. Även människor kan bli avskräckta! Om det regnar så kan man behöva upprepa proceduren efter några veckor därför att lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En enorm fördel med den här avskräckningstekniken är att den är säker för människa samt djur. Därutöver så är det känt att det här fungerar bra. Man behöver nämligen inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller utföra annat som kan besvära grannar och andra djur som man icke störs av.

Det är heller inte speciellt dyrt att skaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) och andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt stinkande blandning. Dubbelklicka nu för mera information från blodmjol.com. Man kan ju starta med att ställa ut käppar med oasisbitar för att efteråt fylla på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.