Smakessens av hallon – rik på smak

De flesta kan inte motstå smaken av hallon. Få smaker väcker så mycket nostalgi samt välbehag hos svenskar som smaken av detta underbara lilla bär. I Sverige växer det mycket hallon och många är vi idag som handlar hallon även när det inte är säsong. Frysta hallon är en omtyckt ingrediens i den nya hälsotrenden smoothies, och som smaksättare till allt från yoghurt till filmjölk, saft, marmelad samt glass. Hallonpaj är en lyx och avnjutes med fördel tillsammans med en klick grädde alternativt glass.

Aromhuset är ett företag som har tagit fram 16 olika aromer för smaksättning av kolsyrat vatten. Det spelar ingen roll om vattnet är köpt i flaska från affären eller om det är typiskt kranvatten som har kolsyrats med hjälp av en Sodastream alternativt Wassermaxx, aromerna används på exakt samma sätt.

smaksatt mineralvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Thomas Ström, säljare för Gert Strand AB som ligger bakom Aromhuset, rekommenderar 2 ml smakessens per liter vatten, då blir smakeffekten större än det man finner färdigt i butik. Vill man bara ana smak så doserar man hälften och vill man ha mycket smak så tar man i mer. Doseringen sker antingen med hjälp aromflaskans kapsyl, varje kapsyl rymmer 3 ml, alternativt med hjälp av en speciellt avsedd doseringspipett. Det är busenkelt att göra själv och resultatet går att finslipa efter egna önskemål.

Aromhusets smaker uppgår till 16 stycken och de kan med fördel blandas med varandra. Det finns allting från klassiska smaker såsom Citron samt Svart Vinbär till en aning mer exotiska såsom Absint alternativt Toffee Kola (barnens favorit!) i sortimentet och bara fantasin sätter stopp för nya smakupplevelser.

Trots att Aromhusets smaker framförallt är avsedda åt att smaksätta kolsyrat vatten så innebär det inte att man inte kan nyttja dem även till annat. Just Hallon har så många användningsområden. Gör din egen glass med hjälp av Aromhusets smak av Hallon, alternativt blanda några droppar i din naturella frukostyoghurt. Man kan till och med ge hallonsmak åt sin cheesecake med Aromhusets essens, ifall man doserar ungefär ½ kapsyl per dl smet så får man fram en tydlig smak av hallon.

Aromhusets smaker har fått stort genomslag på marknaden och mycket av det tror skaparen Gert Strand ligger i att aromerna varken består av socker eller kemiska tillsatser som sötningsmedel alternativt färgämnen. Produkterna saknar motstycke och fångar intresset hos samtliga som älskar goda smaker, men vill testa hålla nere på sockerintaget. Artificiella sötningsmedel ger ofta dålig eftersmak och dessa smaker känns verkligen naturligt fruktiga.

Kolsyrade drycker säljs som aldrig förr och idag säljs mer smaksatta kolsyrade drycker än naturella. Fastän smakernas framfart i Sverige är det utomlands ännu relativt tomt på smakmarknaden där man oftast på sin höjd kan hitta kolsyrat vatten med en touch av citron. Det tror Gert Strand kommer att ändras så fort nyheten om hur smakligt och uppfriskande det är med en aning smak i sitt bubbelvatten sprids. Just Hallon, med sin friska och söta smak, är otroligt god att ha som smak i sitt kolsyrade vatten.