Vilka likheter finns det mellan bakpulver och bikarbonat?

Går det att använda bikarbonat istället för bakpulver?

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta en aning mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns även andra skillnader som kan vara fint att ha koll på.

bröd

Bakpulver för bakning och för annat som tvingas göras därhemma

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett om man ska baka scones eller en delikat chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att få god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. De facto så kan man jäsa en kaka bara med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan icke använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte detta samma sak som bakpulver? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat alternativt E500 som är en annan benämning på detta salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver bikarbonat är således en blandning av många ingredienser medan natriumbikarbonatet är den förädla formen. Ifall du ska göra rent med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Du kommer självklart också att skåda effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det rent. Men bästa effekten får man med den förädla formen som man dessutom kan få i lite större förpackningar till ett bra pris.

Ifall du vill företa en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du efteråt behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för skilda behov

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Bägge finns på allt-fraktfritt.se samt i livsmedelskvalitet, vilket man alltid borde välja. bikarbonat hosta.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man rätt så snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör fräscht så ordnar allt sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få bort fläckar och smuts. Omvänt sett så är det inte lika självklart.

Dessutom så kan man nyttja bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och gno silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt noggrann så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med rent natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. På så vis så kan du klara det mesta därhemma!