Effektiv tvättmetod med superrent vatten

Superrent vatten, som är detsamma som avjoniserat vatten, används allt mer åt fönsterputsning och fasadtvätt. Det innebär att vattnet frigörs från kalk. Flertal har säkert märkt att vanligt tappvatten från trädgårdsslangen kan lämna vita rinningar och fläckar efter sig om man till exempel tvättar bilen. Med hjälp av superrent vatten kan bilen torka utan att några beläggningar bildas.

Superrent vatten är vatten som främst saknar kalk men även ämnen såsom järn och magnesium. När vattnet saknar dessa ämnen försöker det återställa naturlig balans. Det medför att all smuts som vattnet träffar sugs åt på ett fantastiskt effektivt vis.

ultrarent

Att nyttja superrent vatten till att tvätta fönster är en effektiv metod om man vill få fönstren riktigt rena utan kalkfläckar. Det går alldeles utmärkt att låta fönstren självtorka när de tvättas med superrent vatten.

Det finns flera fördelar med att använda superrent vatten. Man har möjlighet att stå stabilt och säkert på marken istället för att använda stegar som kan medföra fallolyckor. Det innebär ju också att det inte finns något behov av att hyra en lift alternativt ställningar som ofta kan bli kostsamt. Eftersom superrent vatten i någon mening fortfarande är vatten är det givetvis gynnsamt för miljön.

När man ska tvätta med superrent vatten så blir det enklast att koppla sig till en vattenkastare i anslutning till fastigheten. avjoniserat vatten. Men av olika skäl så är det stundvis lättare sagt än gjort. Det kan till exempel vara alldeles för långt avstånd från vattenkastaren till det som avses tvättas. Då kan man istället använda sig av en vattentank.

Storlekarna som finns på vattentankarna ute på marknaden varierar. Var minut gör man av med ca 2-2,5 liter vatten. På en timme kan det alltså gå åt så mycket vatten som 150 liter.