Glukosamin

Den som har problem med rörlighet och upplever att leder och brosk känns slitna kan bli hjälpt av kosttillskott innehållandes glukosamin. För att kroppen och dess rörlighet ska fungera som den borde så krävs nämligen framställning av glukosamin. Det är en del av ledväskans smörjande ämnen. Produktionen av glukosamin bidrar till produktion av hyaluronsyra, vilket är ett ämne som i sin tur ger smörjande effekt för leder och brosk.

En del personer upplever dock problem eftersom hyaluronsyran inte produceras som den bör.

Viskositeten hos hyaluronsyran är oerhört hög och skyddar samt har dämpande verkan på ledbrosk och artrosskador. Faktorer som påverkar produktionen av glukosamin till det sämre kan till exempel vara stigande ålder och hård träning. Dessa omständigheter kan medföra att broskcellerna hämmar sin produktion av hyaluronsyran. Kosttillskott innehållandes glukosamin har sålunda som uppgift att förhindra alternativt dämpa slitage på leder och brosk, och det är flertal personer som har upptäckt kosttillskottet.

Det finns massor fördelar med kosttillskott med glukosamin och ur flera avseenden är det rentav en mirakulös åtgärd. Det ger exempelvis inte några biverkningar och det påverkar heller inte övrig medicinering. Det beror på att glukosamin är ett naturligt kroppseget ämne. Därför har det inte på något vis skadande effekter på människan.

Nyttjande av kosttillskott med glukosamin kan betyda symptomlindring hos patienter med lindrig grad av knäartros. Därutöver har personer med ledproblem av typen osteoartros beskrivit att smärta avtagit helt eller åtminstone att besvären lindrats markant vid intag av kosttillskottet.

I enlighet med vetenskapliga studier har tillförsel av glukosamin kompletterande egenskaper på den kroppsegna och befintliga produktionen. Glukosamin påstår också dämpa ledbesvär bättre än till exempel naproxen och ibuprofen efter ett par veckors användning. De antiinflammatoriska preparaten har därjämte visat tendenser att medföra biverkningar.

Via dubbelblindtester har effekten av glukosamin testats i förhållande till placebopreparat. Testerna har visat otvetydigt att det är lindrande för smärta, rörlighet och svullnad i leder ont i knän – glukosamin.

glukosamin online

Produktionen av ledbrosksämnen och ledvätska verkar intensifiera i samband med intaget av glukosamin. Vilket är någonting som faktiskt kan leda till att ett skadat ledbrosk kan bli helt återställt.