Få ditt soda vatten så som du vill ha det med hjälp av en egen kolsyremaskin

Soda vatten är i själva verket kolsyrat vatten berikat, på antingen naturlig väg alternativt genom tillsatser, med salt samt andra mineraler. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur lätt som helst att fixa till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream eller Wassermaxx.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att sälja buteljerat bordsvatten till alla kolsyrefantaster runt om i Sverige – och övriga världen. Det är en gigantisk industri. Tyvärr får både våra plånböcker och vår miljö betala ett rätt så högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten och läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett effektivt sätt och tämligen raskt så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor samt burkar som aldrig pantas och man inser snabbt att det medför en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – tillsammans med kolsyra samt aningen smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av enormt bra kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en vanlig person att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för vanligt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock förena dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken bara för att man önskar skydda miljön eller spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper dessutom kånka tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man även bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer väldigt bra ute i handeln. Om man köper hem lite annorlunda bordsvattenaromer från t ex Aga eller Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man själv kan fastslå precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan göra sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligen med samtliga komplement man behöver för att komma igång att göra sitt eget sodavatten. Det är således själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en alternativt ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för lite extra pengar så får man stundvis med smakprover alternativt andra extra tillbehör.

Så om man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det kanske en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får dessutom sitt soda vatten exakt så som man vill ha det.