Vad är korrekt msm dosering för behandling av olika åkommor?

För bästa resultat av msm pulver så är det betydelsefullt att man använder sig av rätt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror så klart på vad det är som man behandlar. Låt oss kika en aning närmre på annorlunda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver kosttillskott från allt-fraktfritt.se i förträffligt medicinförpackningPremium kvalitet MSM pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hud alternativt som har stora problem med akne samt ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt frikostig med msm dosering men man behöver ej överdriva. Det går exempelvis bra att ta ett kryddmått som man blandar med en aning vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

För att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask alternativt smet för att bearbeta punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill bearbeta så kan man tarva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Om du vill behandla stela leder, värk, eksem eller sömnighet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar rekommendera en stegvis växande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därefter eskalera så att man till sist når omkring 3 gram per dag.

Att man börjar varsamt beror inte bara på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är också så att pulvret i början kan upplevas som en aning beskt. Det här förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varpå man upplever smaken en aning egendomlig. kosttillskott

Om man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett himla bra alternativ om det är så att man upplever att det är svårt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en speciell period. Tanken är ju att man ska återställa kroppens egen jämvikt och hjälpa cellerna att arbeta som de skall och inte att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt normalt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varefter man tar en paus.

Mot Atros, som är kroniskt, tar man hela tiden. Helst i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver åt djur. Då bortfaller alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt kommunens tillsyn. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, bara etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen om man upplever att energinivåer går ned igen alternativt huden blir torrare samt skrynklig några månader efter avslutad kur. Det kan ju likaså vara förståndigt att betänka hur ens diet samt livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel via maten är det lämpligt att alltid ta lite varje dag, som kosttillskott msm. Om man samtidigt som man intar msm kosttillskott ändrar ohälsosamma mönster så får man en stark verkan som varar längre och det också med en msm dosering som är mycket låg.