Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Det är sannerligen inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis samt ugn där man lätt kan ordna med rätt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra komplement som ska till finner man enkelt online som exempelvis bryggsocker.

ölsocker

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan detta sockret exakt då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man hela tiden måste rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning inte fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Brygga öl med bryggsocker alternativt enbart med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen relevant att du får en produkt som faktiskt är till för ölbryggningen.

Något som får flera att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket därför att få maximalt med alkohol.

De som menar att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ideligen att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak alternativt för hög alkoholhalt som eventuellt inte är fullkomligt framgångsrik.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. Därför att hitta rätt formel så kan det vara förståndigt att starta med ett mindre kok så att man ej behöver slänga så avsevärt om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl återigen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På webben så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser såsom maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt tillvarata pengar på att handla online.

På webben bör du även besöka forum där personer diskuterar ölbryggning.