Glukosamintabbler är billigt samt effektivt

Ifall du tror du drabbats av artros bör du omedelbart kolla upp det med läkare, Man ska alltid uppsöka en läkare därför att fastställa att det faktiskt rör sig om artros i knä, artros axel eller var man nu upplever smärta samt minskad rörlighet. Men det kan även vara smart att börja med glukosamintabletter som består av ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande effekt och som kan ge utökad rörlighet i leden som har drabbats.

glukosamin

En verkningsfull behandling med glukosamintabletter och viktiga övningar

Förutom att rådgöra med en bildad läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man även komma igång med sjukgymnastik. Detta betyder ej nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är specialist på saker såsom artros i nacken och artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man även verkställa själv.

Lär man sig bara korrekt övningar så behöver man icke ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara svårt att vara konsekvent då man inte har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås även något som man ska överlägga då man planerar för att hantera artrosen.

Köpa glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs likaså som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att införskaffa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt såsom all-fraktfritt.se så finner man precis samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därutöver lätt att beställa den här typen av varor online. De skickas snabbt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan resultera I att man får förbättrad flexibilitet och dessutom speciell smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en hjälp då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på personer har fått lite skilda resultat men det lutar likväl mot att detta är ett ämne som minsann gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin funkar. Men de är allihopa utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaså står det icke på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även ifall läkare vet att detta ämnet minsann gör en skillnad så är det inte så lätt att de hela tiden kan förespråka att ta det som tillskott. Detta beror på att man behöver fler studier som kan bekräfta att det faktiskt funkar på samtliga patientgrupper och eventuellt viktigare, att man måste testa att det är säkert för gravida samt andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de sannerligen mår bättre och det här är kan hända viktigare än massor studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.