Med tanniner får du det perfekta vinet du drömt om

Har man väl börjat göra eget vin så kan det vara tufft att sluta. Det är spännande att se hur man själv kan få fram en exklusiv och gynnsam smak. Röda viner påverkas stort av tanniner, eller garvsyra som man också kallar det för. Det här är tanninsyra som kommer från vindruvornas skal och kärnor och som i korrekt koncentration ger en förnäm strävhet samt fyllig smak.

Du kan köpa tanniner för att addera ditt vin i korrekt proportion

Numera så kan man garvsyra köpa för att själv tillägga denna till vinet som man producerar hemma. Garvsyra pris är löjligt lågt så det här är inget att tänka så mycket på. Något man ska tänka på är att tanniner vin blir gott av inte bara behöver härstamma lagring i kärl av trä. Man kan lagra i vanliga flaskor och få likadan effekt om man bara har korrekt typ av tannintillsats.

tannin

Införskaffa korrekt tannin för den bästa smaken på ditt hemlagade vin

När du ska tannin handla så är det angeläget att du får en typ som sannerligen är till för vin. Garvsyra kaffe påverkas av är icke samma sak som den syra som ger strävheten i viner. Se till att du beställer en produkt som uttryckligen är till för vintillverkning.

När ett vin har tillverkats av druvor som har ett tannininslag som är omoget så kan man få en riktigt vresig smak. Detta slipper man då man ser till att införskaffa rätt tannin från start. Därpå så kan det självklart vara så att man får lagra vinet en längre tid för att få fram den rätta smaken. Här får man prova sig fram därför att hitta den rätta balansen.

Vägen till det perfekta vinet går vanligtvis via forum online

Även ifall du antagligen har sysslat med egen vintillverkning ett tag så finns det mycket att lära. Det är ju inte bara det där med tanniner som man ska ha koll på för att få en bra smak på vinet.

Nuförtiden så kan man lätt komma i kontakt med andra som också gör eget vin. I forum online så kan man ställa frågor samt mottaga förslag. Detta gör det så mycket roligare att förfärdiga vin och man kan kringgå onödiga felsteg. Tänk på att återgälda då du söker upplysning i forum. Det finns ju säkert saker som du kan och som andra skulle vilja veta.

Inför kommande sats hemmagjort rödvin

Före nästa omgång hemmagjort vin så kan det vara klokt att gå igenom det som behövs för ett lyckat vin. Läs mer här. Se till att du har allt på plats före du börjar. Den där påsen med garvsyra är liten och ser så betydelselös ut men det kan vara förståndigt att beställa några stycken i god tid så att du slipper söka i vanliga butiker efter detta då du redan har dragit igång tillverkningsprocessen.

Handla online i god tid (hembryggning.se har perfekt tannin, allt-fraktfritt.se är också bra) så att du har alltsamman hemma då det äntligen blir dags för kommande runda av ditt unika vin!