Så använder du järnsulfat mot mossa i trädgården

Mossa I gräsmattan är ingenting som de allra flesta gillar. Är man inte ett skogstroll med lurviga tår så ser man beredvilligt att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är inte jämt så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att initiera processa med järnsulfat mot mossa med mossa gti alternativt annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar tilltaga redan vid 4 grader medan själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att erövra din gräsmatta.

vattenkannspridare

Bekämpa mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad skilda produkter för mossbekämpning men något som fungerar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därtill mycket bra för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man distribuera järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en stor gräsmatta så kan det ju kännas besvärligt att glida runt en våt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det enkelt att behandla med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen och sprutar ut en mix av koncentrat samt vatten. Man kan köpa en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se och blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en finurlig konstruktion som gör det riktigt kul att sprida det järnsulfat mossan hatar!

Förvalta mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti samt mossa gti så får man medel mot mossa oavsett ifall den sitter i gräsmattan eller på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så det här är ett fint val för den som har en större tomt och kanske ett större hus.

Behändighet är viktigt och det ska du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns rentav en god orsak till att man väljer att betala dyrt för en komplett lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba och enkla behandlingsmetoder för trädgården

Ehuru vi älskar att vistas i trädgården samt pyssla med dess skötsel så finns det självklart gränser för hur länge man kan hålla på med att fördela järnsulfat i gräsmattan. Om du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du tänka på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Vill ni veta detaljer Klicka Här ta bort mossa på stenplattor.

Med flaskan som du kan förbinda till trädgårdsslangen så går det snabbare att behandla och du ska också tänka på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du inte ger mossan en verklig chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man omgående ser resultat av behandlingen. Nonchalera mossrivaren och använd istället järnsulfatet en gång på våren och en gång på hösten för att erhålla områdets allra finaste gräsmatta.