Dekorera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har flera användningsområden och eftersom den är till fullo fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Mer info HÄR.
Aromhusets gräddarom med arom av banan är verkligen intet särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det åstadkommer förstås inget för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självklart äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta nyttig, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul färg och arom från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid leda till lite egendomlig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i färgen. Samtliga är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första placering vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med aningen mer exotisk smak och oerhört spännande grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.