En spridarramp råder bot på mossan I trädgården

Hur ska man få ut det där järnsulfatpulvret över gräsmattan för att ta bort mossa? Ifall man skaffar en mossa GTI eller en ejektordunk så är det ju ej så svårt att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris troligen hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta klaffa alldeles eminent.

Så funkar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är lätt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner en aning om de skrapor som man kan tillämpa i köket och för att göra rent fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett slätt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

mossa gräsmatta

Det här är effektivt och lätt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därjämte så får man ju gå många omgångar för att klara av en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat och vatten på rätt sätt på gräset

För att du ska erhålla ultimata effekten med spridarrampen så är det avsevärt betydelsefullt att blandningen du har i kannan har rätt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver samt vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du åtfölja anvisningarna som finns på säcken eller burken noggrant.

Det är sällan intelligent att dra till med en aning mer pulver därför att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Mixa noggrant så att varje del vatten har pulver. Ifall du inte åstadkommer det här så kan behandlingen på vissa ställen av gräset bli helt meningslös.

Blanda korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror självklart på hur mycket gräs du har. Men det rör sig ej om mer än en skopa till 10 liter vatten, så kostsamt blir det inte och man kommer lång också med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver grubbla på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen precis som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att fatta exakt hur man ska mixa så att det blir rätt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för samtliga

Före du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att ta bort mossa i trädgården så ska du betänka om det här verkligen är rätt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå runt med en full samt halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att fixa jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte alltid den ultimata lösningen. Det blir alldeles enkelt för tungt att kånka vattenkannan. Mer information här mossa gräsmatta. Man ska också fundera på att man behöver gå långsamt fram vilket kan bli tungt för somliga varpå mossa GTI eller egen blandning i ejektordunk är ett bättre val.