Gräddpatroner består av dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner och är i de gräddpatroner som säljs till var sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt även kallad lustgas är en ofärgad gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången av en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var också bekant för att ha upptäckt syrgasen cirka ett år innan. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flera, det var ett fason att roa sig på olika fester.

Men under år 1844 började man begagna dikväveoxid till medicinska ändamål, en utav den första registrerade användningen av lustgas var utav tandläkaren vid namnet Horace Wells, som brukade det för att bedöva sin bedröva från att få en visdomstand utdragen. Efter Horace började allt flera tandläkare att använda metoden av lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden används dikväveoxid i patroner som är ett bensin till gräddsifoner. De får ens grädde att bli luftig samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner har funnits länge ute på marknaden, men den första varianten av sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att fixa bubbelvatten i flaskor. Numera finns kolsyrat mineralvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs fortfarande produkter såsom Sodastreamers för de som önskar att anordna kolsyrat vatten i hushållet när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden idag är gräddsifoner bland de populäraste och används runt om i annorlunda restauranger samt caféer. Att använda en gräddsifon hjälper en att få en perfekt vispad grädde som man kan använda till allehanda kokkonst samt bakelser som en semla.

Gräddsifoner är enkla att använda för den som innehar bestämt sej för att inhandla en. Helt enkelt utgör en gräddsifon av en burk, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att starta vispa sin grädde som man köpt i en utav flertal mataffärer som finns tillgängliga, är det blott att fylla sin behållare med grädde. Därnäst tar man en utav de lustgaspatroner man innehar och skruvar den på sifonen. Man kan köpa lustgas patroner via online. När detta är avklarat är det blott att pressa handtaget samt låta grädden anlända ut från behållare och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden och förvandlas till en lätt skum form.

Bortsett från att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, är denna produkt också med flera övriga fördelar som att den kan lätt förvara grädden man har just vispat. Detta är unikt tack vare att de övriga alternativ när man önskar vispa grädde, såsom valet av en elvisp inte kommer att förvara vispgrädden man just fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde efter ha t. ex. producerat GI föda samt lägger det i en skål vari den allmänt kommer att torka alternativt bli vattning. Gräddsifonen förvara vispgrädden i sin slutna behållare och stå sig den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som kommer ifrån vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som stiger över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % ska den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigt för att grädden ej ska skikta sej.

Grädde blir lätt samt beredd för användning direkt med hjälp av en gräddsifon samt patroner fyllda med dikväveoxid.