Aqvia kolsyremaskin skänker bubblor till alla

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 samt heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omtanke av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som tidigare har samarbetat med storheter som IKEA samt Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en attraherande kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att störa med ful form.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bubbelvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk design i dämpad rostfritt stål som dessutom fick en specialbehandlad yta för att man skulle undfly besvärlig fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem kulörer – crème, svart, lime, brunt och orange samt färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen chans att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var oxå måna om att den kolsyremaskin man skulle erbjuda den kräsna nordiska befolkningen inte blott skulle ha attraherande och genomtänkt form, men oxå vara lätt och smidig att använda. Detta lyckades man oxå med, man fyller en butelj med vatten, skruvar fixerad den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat mineralvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har annorlunda färgsättning. Både Exclusive och Balance funkar med samma tillbehör, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta apparat eller kanske ha ett par stycken i samma hem.

När man handlar en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i regel både flaskor och en gaspatron på köpet så att man kan åka hem samt kolsyra sitt vatten på en gång. Man kan oxå anskaffa till essenser och koncentrat för att krydda sitt kolsyrade vatten, också dessa finner man inom samma idé. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser och sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att köpa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu också ett brett urval av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är helt sockerfria. Ett övrigt företag som oxå säljer läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid tillgång till bubblande fräscht vatten och när kolsyrepatronen tar final så lämnar man in den hos sin återförsäljare och köper en ny till reducerat pris. På så vis slipper man en mängd tomma gaspatroner att återvinna samt därjämte sparar man en liten slant varje gång.

Om man tycker mycket om kolsyrade drycker, antingen blott rent vatten alternativt smaksatt bubbelvatten alternativt läsk, så är det totalt klart en smart penningplacering att skaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det avsevärd bättre för miljön om man slutar köpa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har rest – i flera fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper kånka dessa tunga flaskor från affären hela tiden samt sist men inte åtminstone så är det helt färdigt snällare mot plånboken. Vårt förädla, fixa kranvatten är nära nog gratis och när man antagligen har en kolsyremaskin så kan man kolsyra opp till 60 liter vatten före det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en investering för både nutid samt futurum.