Kan smaksatt kolsyrat vatten göra dej fet?

Alla innehar hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Folk kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall funka adekvat, men de större folk tycker möjligheten att dra i sej mugg alternativt glas efter att bägare med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, i synnerhet är det så i de länder vari vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

Många människor vänder sej till mer spännande drycker, som kolsyrat vatten för att fullgöra sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

sodavatten

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till samt med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan orsaka uppsvälldhet samt viktökning är helt lätt falskt, så man man vara helt lugn samt fortsätta dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.


Klicka för mer info.

Att kolsyra är ofarligt.

Att lägga kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Dessutom kan kolsyragasen agera totalt tvärtom att du känner dig mätt fortare samt detta skulle minsann kunna tillföra dina ansträngningar att minska i vikt.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men medans kolsyrat mineralvatten i sej är helt ofarligt och möjligen bra för din hälsa, dricker de flesta människor ej det i sin rena form.

Vanlig läsk har en ansenlig och fruktansvärd antal socker och kalorier.

Även lightläsk, med inget kalorier per portion består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns ett litet antal smaksatta drycker som är en del bättre, man behöver helt lätt själv avsyna dryckens natriumhalt samt typ av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart alternativ till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka autentisk samt ganska kraftig viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant utav läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice består av lika mycket socker som läsk.

Man gillar att en ask Coca Cola har kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice har nyttiga vitaminer och mineraler som fattas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin alternativt äpple, eller en flaska Mer, får man i sig motsvarande

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito gäller för ett glas Oboy, innehållande av mjölk samt 4 teskedar chokladpulver.

Även i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds ger kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck utav märket Red Bull skänker dej inte bara vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar inmundiga bubbelvatten för att njuta utav dess roliga, brusande konsistens kan det vara en färdigt hälsosam bruk att krydda det med sockerfria aromer – som inte bildar någon viktökning.