Om du tillsätter lakritspulveri din matlagning får du exklusivare mat.

Ifall du är något litet lakritstroll så ska du veta att du icke är ensam. I Sverige så är det rentav ovanligt att inte äta godis eller annan mat med lakritssmak åtminstone någon gång i månaden. Vår lakrits fascination verkar vara lokal hit till svenskar och du får gärna forska I varför. För att få lite egen smak på bakverk och godis är det enkelt att sätta till lite lakritspulver.

lakritsfabrikenlakritspannacotta

Det är faktiskt lätt att använda lakritspulver för att göra egen lakrits

När man inte orkar göra bakverk eller godis själv med lakrtitssmak kan man istället tugga på en lakrtitsrot. Lakritspulver som är framställt av lakritsroten är helt naturligt smakämne. Du kan kanske minnas smaken av lakrits på dina läppar just nu även om du har långt till närmaste godisaffär.

De flesta uppskattar lakrits som smak I våra bakelser, glass och kanske även drinkar. Gillar man lakrits väldigt mycket kanske man vill ha lakritsgodis hela tiden. Om du känner någon som bott utomlands länge, passa på att fråga får du se. I de tröstpaket som skickas från Sverige till folk som bor utomlands är lakrits vanligt förekommande.

Laborera tillsammans med lakritssmak hemma i ditt kök

Äkta lakrits produceras bland annat i Turkiet, Spanien och i Italien och det är själva roten som smakar lakrits. Först gör man ett granulat av roten och sedan pulver som kan användas till mat- och godistillagning där man önskar den goda smaken. Oavsett om man gör chokladbollar eller glass så är detta ett smakämne som kommer väl till pass.

Om du brukar baka så kan du ta en funderare på i vilka bakverk du kan testa med lite lakritspulver. Det ska dock sägas att det varje år sker att några personer förgiftas av lakritsen. Så, överdriv inte hur mycket du stoppar i dig, utan ta det lugnt. Man behöver inte överdriva för lakritspulver är så pass starkt så lite räcker för att ge smak.

När det är dags att tillverka godis alternativt baka, var kan man handla lakritsspulver?

Det finns säkerligen att hitta om du har en hälskostbutik i närheten, men mycket besvär för en liten påse.

Istället för den lilla påsen till stort besvär kan du lätt hitta lakritspulver till de bästa priserna och med utmärkt kvalitet på nätet online. Vill du köpa lakritspulver online kan du prova allt-fraktfritt.se, prisad eller Tradera samt godisbutiker.

lakritspulver ska alltid vara märkt med ett bäst före datum. Det fungerar inte bra att använda ett gammalt pulver. Förvara pulvret i en väl sluten burk och se alltid till att du har en buffert hemma så det inte är bottenskrapat när du ska göra lakritskarameller nästa gång.